Kiterjesztett valóság

A kiterjesztett valóság – azaz Augmented Reality – a számítástechnika azon területe, amely ötvözi a valós és a virtuális világot. Sokak szerint a közeljövő elsőszámú információs cél- és marketingeszköze.

A mi esetünkben ez annyit teszt, hogy az okostelefon vagy tablet kamerájának képére, azaz a valós környezetre, plusz információkat vetítünk, ami lehet egy rövid tájékoztató vagy bármilyen multimédiás tartalom.

Tapasztalataink szerint a legtöbb érdeklődő kíváncsi a technológiára, de – érthető módon – nem igazán látja át a benne rejlő potenciált. Pedig a lehetőségek tárháza szinte határtalan:

Oktatás

A kiterjesztett valóság a tudásfejlesztés területén elsősorban a szemléltetés újfajta alternatívájaként jelenhet meg. Például a térbeli testek demonstrációjára kiválóan használható, az objektumok kézbe is vehetők.

Gyártás és javítás

A bonyolult szerkezetek karbantartásához és javításához is hatékonyan alkalmazható a kiterjesztett valóság. Az utasításokat könnyebb megérteni, ha nem kézikönyvek formájában kapjuk meg, hanem olyan háromdimenziós alakzatokat helyezünk el a tényleges berendezéseken, amelyek lépésről-lépésre bemutatják a feladat végrehajtásának menetét.

Print kiadványok

A kiterjesztett valóság a nyomtatott sajtó és a termékkatalógusok számára is új kapukat nyit. Extra tartalmakat nyújt interaktív, innovatív és szórakoztató formában. Az alkalmazás felismeri a kijelzőn látható képet, majd a megadott tartalmat elhelyezi a kijelző megfelelő részére.

Rendezvények

Az egy vagy akár több napos rendezvények látványfaktorának növelésére, az érdeklődők bevonzására, figyelmük felkeltésére is kiválóan használható a kiterjesztett valóság.

Építészet és lakberendezés

A valós méretarányú, virtuális bútorok és egyéb objektumok valós térben történő elhelyezése és mozgatása révén a kiterjesztett valóság eddig nem tapasztalt kényelmet és hatékonyságot biztosít az építészet és az enteriőr design területén is.

Ügyfeleink és együttműködő partnereink

Fujitsu, LG, Microsoft, Magyar Telekom, VMware, Amplifon, CNI, Generali, KH, NKEK, Partner Cable, Polipack