Virtuális desktop

A desktop virtualizáció egy évek óta sikerrel használt technológia a nagyvállalati szektorban. Alkalmazásával mérsékelhetők a beruházási és az üzemeltetési költségek.

A desktop virtualizáció alapja a VDI, azaz Virtual Desktop Infrastructure, ami nem más, mint kiszolgálókon úgynevezett hypervisorok segítségével futtatott desktop operációs rendszerek – például Microsoft Windows 7 vagy Ubuntu – szolgáltatása a felhasználók számára. Egyéb technológiák is csatlakoznak hozzá, úgymint az alkalmazás virtualizáció és a terminálszolgáltatás.

Mit is jelent ez?

Legegyszerűbben úgy képzelhető el, hogy az eddigi hagyományos PC-ket bevisszük egy adatközpontba, és onnan visszabéreljük őket, szolgáltatás formájában.

Az adatok szerverekre és nagy teljesítményű háttértárakra költöznek, ezzel nagymértékben emelkedik azok biztonságának szintje. Az eszközök elvesztése, ellopása vagy megsérülése többé nem okoz adatvesztést. A folyamatos biztonsági frissítéseknek, antivírus és tűzfal védelemnek köszönhetően a szenzitív adatok hackertámadások és vírusok ellen is védve vannak.

Az eszközök és az adatközpont közötti kommunikációs csatorna a legnagyobb biztonsággal működő vállalatok megoldásaihoz hasonlóan 128 bites AES titkosítást használ, melynek brute-force módszerrel történő feltörése a világ leggyorsabb szuperszámítógépének, a Sequoianak is mintegy 667 trillió évig tartana.

A desktop virtualizációs lehetőségek nagyban segítik a földrajzilag független, gyakorlatilag bármilyen eszközről és platformról elérhető munkakörnyezet, ezzel együtt megszokott programjaink használatát. Virtuális desktop szolgáltatásunk elérhető hagyományos PC, notebook, Mac, zéró vagy vékonykliens, Android vagy iOS alapú készülékekről egyaránt.

Egy virtuális környezet könnyedén és gyorsan alkalmazkodik a felhasználók vagy a vállalat sajátos igényeihez. Egy új munkaállomás létrehozása, vagy egy meglévő átkonfigurálása mindössze néhány percet vesz igénybe.

Virtuális desktop szolgáltatásunk nemcsak biztonságos, mobilis, flexibilis és skálázható, hanem energiahatékony is. Alkalmazásával akár 90%-ot is spórolhat villanyszámláján, alacsony hőtermelés mellett, akár zajszennyezés nélkül.

Nem utolsó szempont, hogy desktop virtualizáció segítségével akár egy több mint 10 éves PC-vel is csúcsteljesítmény érhető el.

További részletekért és csomagajánlatainkért kérjük, kattintson ide: www.virtualdesktop.hu

Ügyfeleink és együttműködő partnereink

Fujitsu, LG, Microsoft, Magyar Telekom, VMware, Amplifon, CNI, Generali, KH, NKEK, Partner Cable, Polipack