Zöld adatközpont

A jól megtervezett és gazdaságosan működő adatközpont minden felhasználó számára alapvető fontosságú:

  • kisebb beruházási, üzemeltetési és karbantartási költségek
  • biztonságos és folyamatos üzemelés, nincs szolgáltatás-kiesés
  • kisebb energiaigény, kevesebb káros-anyag kibocsájtás, környezetkímélő üzemelés

Ez a zöld adatközpont: maximális hatékonyság - minimális környezeti hatás.

Míg a szavak elszállnak, az információ a fejlődés motorja. Ez a mondat sohasem volt annyira igaz, mint napjainkban, amikor a világ az elektronikus adatvonalakon folyó kommunikációtól függ, miközben a működtetéséhez szükséges energia egyre drágább, és hatása környezetünkre, az egész Földre egyre veszélyesebb folyamatokat indít el.

A szerverek teljesítménye folyamatosan nő, vele párhozamosan az energia sűrűsége is. Egyre kisebb térfogaton használnak fel egyre nagyobb mennyiséget a növekvő költségű energiából. Ezt kézben tartani, hatékonyan és környezettudatosan kezelni csak a modern adatközponti megoldások integrált és jól összehangolt alkalmazásával lehet.

Ezt kínáljuk mi, a környezettudatos gondolkodással összekapcsolva és folyamatosan továbbfejlesztve, keresve az egyre hatékonyabb és gazdaságosabb megoldásokat.

A zöld adatközpont egy lehetőség a hatékony üzemeltetésre, valamint egyben azt is demonstrálja, hogy a modern, energiahatékony technológia nemcsak a költségeket képes csökkenteni, hanem a környezetre ható károkat is.

Mit tudunk hozzátenni, hogyan tudjuk Önt támogatni abban, hogy a meglévő vagy tervezett adatközpontja megfeleljen a zöld adatközpont követelményeinek?

  • Üzemeltetési, tervezési, fejlesztési tanácsadás a legmodernebb technológiák, megoldások alkalmazásához.
  • Folyamatos működés mellett is rendszeres vizsgálat, mérés és elemzés az optimális működés kialakítása céljából.
  • Karbantartás, felügyelet, a napi üzemeltetési feladatok megoldása.
  • Klíma, erősáram, adathálózat, beléptetés, biztonság, méretezés, telepítés, átalakítás, optimalizálás - ezek mind azok a területek, ahol segíteni tudunk a legkedvezőbb megoldások megtalálásában, kivitelezésében.

Ügyfeleink és együttműködő partnereink

Fujitsu, LG, Microsoft, Magyar Telekom, VMware, Amplifon, CNI, Generali, KH, NKEK, Partner Cable, Polipack